Europlasma (3): Wereldwijd kwalitatieve leads zoeken en contacteren

Samen met Europlasma speurden we naar nieuwe markten voor de gepatendeerde nanocoatings van het Oudenaardse bedrijf. In een eerdere analyse werden verschillende markten in kaart gebracht.

Na een strategische oefening selecteerden we de 5 meest belaovende domeinen en verwierven we inzicht in de markt en alle relevante spelers. Maar hoe raak je daar nu binnen? Vaak gaat het om multinationals waarvan we niet weten waar het R&D-departement precies zit. Inbellen via het algemeen nummer of werken met een lokale salesagent is weinig efficiënt. Dat kost veel tijd en de kans is groot dat je aan het eind van de rit niet de juiste persoon te pakken krijgt.

Rechtstreekse contactgegevens maar ook de context om een geslaagde introductie te maken

We beschikken over databases en technieken om snel de juiste man binnen een bedrijf te vinden. Zo genereerden we een lijst van relevante leads overal ter wereld. We beperkten ons niet alleen tot de contactgegevens maar verzamelden ook achtergrond van de persoon in kwestie, zodat we meteen met een persoonlijke inleiding een gesprek konden opstarten.

Benieuwd naar het volledige potentieel van je technologie en IP? Wij ook.

Neem contact op

Thingit beschikt over een krachtige tool waarmee je erg snel een correct zicht krijgt op potentiële markten voor een nieuwe technologische ontwikkeling. Een perfecte aanvulling op onze eigen R&D- en Sales-teams.

Filip Legein - CEO Europlasma