Meer business voor het innovatieve opvouwbare materiaal van ONAK

Ondernemers Thomas en Otto delen een passie voor kanovaren. Tijdens één van hun avontuurlijke tochten kregen ze een idee dat hun hobby een pak eenvoudiger zou maken: “Wat als je een kano kon opplooien tot een koffer, zodat je die overal mee kunt nemen, op de trein, met de auto of met de fiets?”

Ontplooiing van een ingenieus idee

Het idee werd vormgegeven aan de tekentafel en er volgden verschillende prototypes. De beste materialen werden gecombineerd tot een custom-made sandwichpaneel en ze ontwikkelden een techniek om die panelen ook te plooien. Het resultaat is verbluffend: De kano weegt slechts 17 kilogram en vouw je op tot iets dat er uitziet als een trolley. ONAK zag het levenslicht.

De ONAK werd officieel gelanceerd en haalde via een crowdfundingcampagne 200.000 euro op. Ze wordt ondertussen wereldwijd verkocht en kreeg een vermelding in onder meer TIME Magazine, National Geographic en Business Insider.

Ook geschikt voor andere toepassingen?

Licht, compact en stevig materiaal: dat moet veel productontwikkelaars en bedrijven toch als muziek in de oren klinken? Het was Thomas en Otto al heel snel duidelijk dat het nieuwe materiaal en de inmiddels gepatenteerde plooitechniek een grote meerwaarde kunnen betekenen voor tal van andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld maar aan opvouwbare meubels, tijdelijke overkappingen of zelfs vliegtuigvleugels.

Maar welke zijn de belangrijkste markten precies? En hoe kunnen ze die markten bespelen terwijl ze zelf de handen vol hebben met de uitbouw van de ONAK-business? Thomas en Otto klopten bij ons aan om die vragen te onderzoeken.

Valorisatie van de plooitechnologie

Terwijl ONAK groeit, gaan wij op zoek naar potentiële businessopportuniteiten en andere toepassingen voor de plooitechnologie:

  • Traceren en onderzoeken van potentiële markten, zoals de verpakkingsindustrie of de automobielsector
  • Opzetten van strategische partnerships die de ontwikkeling van nieuwe business mee opzetten

Zo maken de uitvinders van de ONAK tijd vrij om hun corebusiness uit te bouwen, terwijl wij al een stap verder denken én de stappen richting samenwerking al zetten. Dankzij ons betalingsmodel met success-fee, kan zelfs deze start-up een beroep doen op onze diensten.

Benieuwd naar het volledige potentieel van je technologie en IP? Wij ook.

Neem contact op